Jaha, då var vi framme vid den sedvanliga -äta den typiskt inhemska maten. Balut är namnet på vårt första möte med Filippinsk traditionell mat. Det är ankägg som har legat i 28 dagar, som sedan kokas. Det äts som det är med tillbehör som vinäger och eller endast salt....
 |
Ser ut som helt vanliga hönsägg... |
 |
Man pickar hål på den bredaste delen av ägget, tar hål på "fosterhinnan" och dricker fostervattnet..... |
 |
Efter det skalar man ägget, saltar och äter... |
 |
Alltså, Stina smakade gulan och Emma tog en tugga på det svarta.. Det var ganska vidrigt äckligt ja. |
 |
Stina pillade fram embryot, titta på den stackars lilla ankan :( |
 |
Emma åt upp huvudet, haha ;P |
 |
Nationalrätt alltså... |
Jesus Christ! Creed till dig Kicki som klarade av att käka det där.. Säg det inte, ni blev magsjuka va?! <3
SvaraRaderaHaha, ja det va värre än vad jag hade föreställt mig. Jag hade föreställt mig en ägggula (utan blodådror) med ett knappt synbart embryo.. men alltså.. Fy ;P Ja magen mår ju som den mår, men vi klarade oss helskinnade ut ut den upplevelsen.
SvaraRadera