torsdag 26 april 2012

BALUT!


Jaha, då var vi framme vid den sedvanliga -äta den typiskt inhemska maten. Balut är namnet på vårt första möte med Filippinsk traditionell mat. Det är ankägg som har legat i 28 dagar, som sedan kokas. Det äts som det är med tillbehör som vinäger och eller endast salt....


Ser ut som helt vanliga hönsägg...

Man pickar hål på den bredaste delen av ägget, tar hål på "fosterhinnan" och dricker fostervattnet.....

Efter det skalar man ägget, saltar och äter...

Alltså, Stina smakade gulan och Emma tog en tugga på det svarta.. Det var ganska vidrigt äckligt ja.

Stina pillade fram embryot, titta på den stackars lilla ankan :(

Emma åt upp huvudet, haha ;P

Nationalrätt alltså...

2 kommentarer:

  1. Jesus Christ! Creed till dig Kicki som klarade av att käka det där.. Säg det inte, ni blev magsjuka va?! <3

    SvaraRadera
  2. Haha, ja det va värre än vad jag hade föreställt mig. Jag hade föreställt mig en ägggula (utan blodådror) med ett knappt synbart embryo.. men alltså.. Fy ;P Ja magen mår ju som den mår, men vi klarade oss helskinnade ut ut den upplevelsen.

    SvaraRadera